בדיקות דם לילדה בת 5.5

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

28/02/2019 | 11:40 | מאת: עדי

שלום, ילדה בת 5.5 הייתה מספר ימים עם חום, חולשה וצינון והתלוננה מאוד על כאבי ראש. כשירד החום ביצענו בדיקות דם כלליות והתקבלו מספר ערכים חריגים: - CRP מעט גבוה (6.50 MG/L) - ויטמין B12 גבוה מאוד (1678 PG/ML) - אחוז IMMATURE GRANULOCYTES גבוה (0.7%) - אחוז NEUTROPHILS גבוה (62.3%) - אחוז LYMPHOCYTES נמוך (24.7%) - אחוז HEMATOCRIT גבוה (43.5%) - RETIC.HEMOGLOBIN EQUIVAL נמוך (27.8 PG) - CHOLESTEROL גבוה (174 MG/DL) - HDL-CHOLEST נמוך (26 MG/DL) - LDL-CHOLEST גבוה(135 MG/DL) כאמור, שאר המדדים בספירת הדם, וכן בדיקות ל-CMV ו-EBV היו בטווח התקין. כמובן שנחזור לרופא המטפל, אך אשמח בינתיים לעזרה בפענוח הבדיקות: האם המדדים הללו מעידים על דלקת / וירוס שהיה לה בימים האחרונים? האם הערכים של ה-B12 הגבוה קשור לבעיה הנקודתית שהייתה השבוע או שזה עלול להעיד על משהו כללי יותר? תודה רבה!

שלום יש בדיקות רבות שחשוב לבדוק אותן בזמן "שיווי משקל " בגוף ולא בזמן מחלה חריפה מאד קשה להתיחס לבדיקות אילו שנלקחו בסוף מחלה ממליץ לחזור על בדיקת הB12בעוד כחודש ולא בזמן חולי. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים