המטוקריט ואנמיה וצהבת

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/12/2018 | 12:59 | מאת: אורטל

יש לי תינוק בן 16 ימים שנולד גילו לו צהבת גבוהה שהגיע כמעט ל20 הוא היה בפוטו לקחו לו כול יום בדיקות דם אנחנו אותו סוג דם אין בעיות גנטיות חשוב לציין שעשו לו כבר את כל הבדיקות בהמשך שירד הצהבת גילו אנמיה המטוקריט שלו התחיל לרדת מתחת ל25 העבירו אותו מהר לפגיה נתנו לו מנת דם רציתי עכשיו לשאול אנחנו השתחררנו לפני יומים והמטוקריט היה 30 ואנחנו מתחילים בביקורת אצל המרפאה המטולוגית ביום ראשון .עשו לו היום בדיקת דם בפגיה והמטוקריט ירד ל27 רציתי לשאול למה זה ככה יורד ?מה הנורמל אצל תינוק ? הבנתי גם שאי אפשר לעשות ברית אשמח לעצה או לעזרה אני מאוד חוששת חשוב לציין שהצהבת התהזנה כבר ממזמן ל5.6

שלום מדובר בתינוק עם המוליזה כלומר פירוק דם יותר מהיר מהנורמאלי פירוק הדם גורם לעודף בילירובין ולירידה מהירה ברמת ההמוגלובין חשוב מאד שתגיעו להמטלוג ילדים לביצוע מעקב ובירור מתאים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים