שאלה לגבי אנמיה מגיל הינקות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

10/05/2018 | 18:04 | מאת: מיכל

דר נכבד שלום, לבתי בת ה13 היום פרטין ברזל נמוכים מגיל הינקות עם המוגלובין בגבולות הנורמה . במשך השנים קיבלה לסירוגין תוספי ברזל מכל הסוגים הקיימים בארץ וגם החו״ל אך התוספים גרמו לה לכאבי בטן, עצירות ועוד הרבה תסמינים לא נעימים ויחד עם זאת מאגרי הברזל לא עלו ותסמיני האנמיה לא חלפו. לציין שבמשך כל השנים היא סובלת מכל התסמינים של אנמיה הידועים. אנחנו חוזרים לפחות פעם בשנה על הבדיקות דם שנותן לנו רופא ילדים כגון ספירה, iron, ferretin, והרופא כל פעם ממליץ על מתן ברזל אבל כאמור היא לא יכולה לקבל אותו דרך הפה ובתקופות שקיבלה לא היה הטיפול אפקטיבי. לפני שנה הילדה קיבלה מחזור ומאז מרגישה עוד יותר גרוע כי יש לה דימומים חזקים וכאבי בטן עזים במשך לפחת שבוע בחודש. להלן תוצאות בדיקת דם האחרונה: פרטין 13 (לפני שנה היה 15) ברזל 70 HB 12 RBC 5 Plt 345 MCH 26 Transferrin ו tibc לא בוצעו למרות שביקשתי מהרופא לעשות את כל הבדיקות של הברזל. לציין שבשנה שעברה בדקו לה רמת ceruloplasmin (כי לאבא שלה יש מחלת כבד) והתוצאה הביתה 19 בגבול התחתון של הנורמה. קראתי שרמת הברזל וההמגלובין תקינים יחד עם פרטין נמוך יכולים להצביע על בעיית מטבוליזם של הברזל ולא דווקא על החוסר שלו , ושכדאי לבדוק גם ערכים של נחושת, אבץ וכו׳. האם הנך מסכים עם זה? איזה בדיקות היית ממליץ לבצע כדי לשלול בעיה כזו? האם יש מקום לפנות להמטולוג לבירור מקיף? הילדה בקושי מתפקדת וזה מטריד מאוד תודה מראש

שלום אנמיה כזו ממושכת מחייבת יעוץ (לא דחוף) של המטולוג. יתכן ויהיה מקום גם ליעוץ גסטרו או בירורים נוספים. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים