גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/09/2013 | 07:01 | מאת: NATI

שלום ד"ר, בן 36 בריא בד"כ ועוסק בספורט,לפני כשלושה חודשים בנסיעה ברוורס במהירות נמוכה מאוד נכנסתי במדרכה גבוהה מאז יש לי תחושות מוזרות עד כאב קליל בגב התחתון בצד ימין(בדיוק בעצם מעל הטוסיק) עם הקרנה לרגל ימין לכל אורכה . בפעולות עם רגל ימין(כולל למשל שאני משלב את רגל ימין בישיבה) יש תחושה מוזרה וכאב קל אבל שלא מונעת ממני להמשיך לתפקד. לעיתים התחושה היא שיש כאילו חוט מתנדנד לאורך רגל ימין ומעין כאב קטן בגולה בצד ימין שמעל לטוסיק. עשיתי צילום :"גבי תחתון ומותני סקלרי AP+LAT". "מבנה,צורה,גובה ומנח של חוליות תקין,מרווחים תקינים בין חוליות ע"ש מותני,לסיכום בדיקה תקינה" שאלתי היא : * אני מרים משקולות (אציין שמשקלים נמוכים בלבד עד 10 קילו בכל יד) ועושה תרגילי כח פעמיים בשבוע כתפיים וכו',ולעיתים בזמן הרמת משקולות או תרגילי כח אחרים יש תחושות (לא כאב) בגב בצד ימין עם הקרנה לרגל... עשיתי ניסוי והפסקתי חודש עם התרגילים אבל התחושות הם ממילא נשארו אותו הדבר האם עליי להפסיק להתאמן בחדר כושר עם תרגילי כח ? (האם סיימתי עם חדר כושר?) האם כדאי לחפור בעניין (ידוע שבדיקה נוספת זה CT עם הרבה קרינה ואז לא יודע אם זה שווה לי..) המדריך בחדר כושר הראה לי תרגילים לגב ולכתפיים שלדעתו יעזרו,האם לעשות ..... האם עליי לעשות עם בדיקות מלבד הצילום שעשיתי ? * במידה ועליי להפסיק האם אוכל להמשיל עם אירובי ? (סטפר,קרוס שחייה וכו') תודה מקרב לב נתי

שלום לא נשמע כי הבעיה מפריעה לך מאד ולכן לא נראה לי כי בשלב זה יש צורך בבירור של סיטי או MRI . אם הכאב /מגבלה תפקודית תתגבר- ממליץ שתפנה לאורטופד/מומחה עמוד שדרה. לגבי חדר כושר /אימונים גופניים - מותר ללא חשש בד"כ לעסוק בפעילות אירובית כמו שחיה/הליכה/אליפטיקל ( סטפר פחות טוב ) הרמת משקולות - אינה בעייתית במשקלים נמוכים .לא מומלץ להרים משקולות חופשיים מגובה הרצפה. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב