בליטה בעמוד השדרה וכאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/07/2013 | 11:54 | מאת: אמיר

שלום רב, שמי אמיר , אני בחור בן 29 , בריא בד"כ ללא פגיעות/שברים ,רזה ולא גבוה לפני כשבוע/עשרה ימים החל לי כאב גב באמצע הגב באזור עמוד השדרה ולאחר יומיים הכאב התגבר והבחנתי בבליטה קשיחה קטנה בעמוד השדרה (זה מרגיש כאילו החוליה בולטת אך ממש בליטה של כ2 מילימטר ולא יותר ) במגע בבליטה הזו אני חש כאב בעמוד השדרה וללא מגע יש לי כאב שמוקרן מהאזור הזה על הגב התחתון , לעיתים הכאב חזק מאוד ולעיתים כאב חלש לפני כיומיים התחלתי להרגיש מעין הרגשת שריפה באזור הזה סביב הבליטה ובאזור הגב התחתון ואתמול החלו לי כאבים בגב העליון מסביב לעמוד השדרה באזור השכמות (יתכן והכאבים בשכמות הם מלחץ) לפני כשבוע ( כשלושה ימים אחרי שהחלו הכאבים והופיעה הבליטה ) ניגשתי לרופאת המשפחה ששלחה אותי לצילום רנטגן רגיל ללא הפניה לאורטופד מאחר ואני הרבה בדרכים ועובד פיזית דיי קשה ולאחרונה התחלתי לנסוע באופניים (באותה תקופה גם החלו לי הכאבים) החלטתי על דעת עצמי לגשת עם הצילום של אזור הגב לאורטופד , האורטופד(שהוא מומחה לפריצות דיסק ומנתח) הסתכל בצילום ואמר שמבחינת פריצות דיסק וכו' אין לי כלום ושהבליטה הזו יכולה לנבוע מפצע פנימי וכו' ושאגש אם אני רוצה לרופא עור רופאת המשפחה אמרה שזה לא נראה לה כמו ציסטה או פצע מאחר וכשמזיזים את העור בגב הבליטה הקשיחה(לא רכה כלל) נשארת על החוליה ולא זזה עם העור/שומן הרופאה שלחה אותי לאולטרהסאונד רקמות רכות בגב ואמרה שאם הכאב מתגבר שאפנה למיון השאלה שלי היא כזאת , האם מישהו מכיר מקרה כזה של בליטה קשיחה שהופיעה בעמוד השדרה על החוליה וגרמה לכאב כזה? האם זו תופעה שכיחה ? האם מצילום הרנטגן שעשיתי היה ניתן לגלות גידולים באזור הזה ? האם כדאי לפנות למיון מאחר ויתכן ומשהו לוחץ לי על העצבים בעמוד השדרה.? תודה מראש בברכה, אמיר

אין צורך לפנות למיון צריך להשלים את הבירור של ה"בליטה" ע"י בדיקות נוספות כמו CT/MRI מקומיים. לא נשמע מדאיג אולם צריך להבין מה הבעיה. תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב