שאלה קצת ארוכה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/02/2013 | 15:45 | מאת: גלי

דוקטור שלום. בת 29. סליחה מראש על אורך השאלה אבל אם תוכל לעזור לי כי התור לאורטופד רחוק מאוד מאוד..ואני סובלת. לפני כארבעה חודשים, הרמתי משהו כבד מאוד (מ-א-ו-ד). אחרי שבועיים בערך, התחילו כאבי תופת בצד ימין תחתון של הגב. בנוסף הקרנה לרגל שמאל אבל לא של כאב אלא של נימולים וזרימות בלתי פוסקות עד כדי חוסר יכולת לישון בלילה ואפילו קפיצה של הגפה השמאלית במהלך הלילה. במהלך היום, קצו אצבעות רגל שמאל היו זזות מעצמן (בלי שנתתי פקודה לכך..). בכל מקרה. שלחו אותי מהמיון לMRI וגילו לי פריצת דיסק קטנה, בלט דיסק קל אקסצנטרי לשמאל עם היצרות של התעלה. לאחר שלושה שבועות שבקושי הלכתי על הרגליים התחלתי טיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו. התחלתי טיפול אצל כירופרפרקט מורשה. עם המלצות טובות מאנשים שאני מכירה. אני פשוט לא רוצה להגיע לניתוח. האם הגיוני שלאחר הטיפול אני סובלת מכאבים עזים בגב התחתון שלא עוברים גם לא לאחר 48 שעות? האם זה הגיוני ?? מרוב ייאוש (אני צריכה להיות במיטבי בעבודה) התחלתי לקחת קלונקס חצי מיליגרם שנתנה לי בזמנו רופאת המשפחה כתוצאה מכך שלא יכולתי לישון מהכאבים. האם קלונקס משמש הטוויה למה שאני עוברת עכשיו? כי זה אמנם מרדים אותי אבל מעביר לי יפה את הכאבים הצליעה ברגל כתוצאה מחוסר התחושה בה. ומעביר את הזרמים ברגל. התחלתי עם קלונק חצי ועליתי ל 1 והיום עקב כאבים נוראיים עליתי כבר ל 2. אני מפחדת להתמכר לתרופה. האם מותר בכלל לקחת אותה? לציין כי שום תרופה אחרת כמו ארקוקסיה/אטופן/טרמדקס לא עזרו. תודה מראש.

גלי שלום קראתי בעיון את כל מה שכתבת. בשורה אחת - ממליץ שתגיעי בהקדם לייעוץ עם ה MRI. לא ממליץ שתקחי קלונקס התגברות כאב ל 48 שעות אחרי טיפול אינה סבירה צליעה וחוסר תחושה ברגל הם סמנים מדאיגים. ייעוץ עמוד שדרה -ובהקדם. אם יש בעיה עם תורים אוכל לראות אותך בסוף יום באחת המרפאות. תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב