נימולים/זרמים בשד/חזה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/12/2012 | 21:56 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותיי: בת 55. לא לוקחת כדורים. ברקע: אוסטופורוזיס= מטופלת באקטונל. עקב כאבים במפרק הירך בשנת 2007 בוצעו לי מספר צילומים: ב- 2007 מיפוי עצמות = עקמת של עומ"ש גבי מותני. הודגמה קליטה מוגברת קלה במשטחים ארטיקולרים של פרק ירך שמאל. בסיכום: הממצאים שתוארו יכולים להתאים לשינויים אוסטואריטים. ב- 2007 בוצע C.T. לעמוד שדרה מותני מגובה L1-S1 היצרות ב- L5-S1 שינויים ניווניים קלים במפרקים פצטרים L5-S1 L5-S1 בלט דיסק קל הסתיידות אחורית קטנה בדיסק ללא ממצא מיוחד ברקמות הרכות. ב-2007 צילום רנטגן ע"ש גבי: חוסר סידן. קיפוסקוליאוזה. שינויים ניווניים לכל אורכו בעיקר בחלקו האמצעי. צילום ע"ש מותני: היצרות הרווח הבין חולייתי בגובL5-S1 צילום מכוון למפרק סקרו אילאקלי משמאל: שינויים ניווניים במפרקים סקרו אילאקליים דו צדדי. ב- 2008 MRA מפרק ירך שמאל:(עדיין לבירור כאב במפרק ירך שמאל) בסיכום: נזק ניווני לברלי קדמי ללא הדגמת קר לברלי. בחודשים האחרונים (כ-4-5 חודשים) כאבים בחוליות של עמוד שדרה צווארי קשה לי לבצע פעולה כגון הפניית הצוואר שמאלה יותר קשה לי מהפניית הצוואר ימינה. הכאב הינו קל ולא ממש חזק (נסבל).יש לי נקודה מסויימת באזור הצוואר העליון שדי כואב לי. כעט: חודשיים שיש לי בשד בצד שמאל תחושה של נימול/זרם ללא כאבים נימולים באופן קבוע 24/7 עשרים וארבע שעות במשך כל השבוע כך כל יום ללא הפסקה נימולים באזור מסויים לא בשטח רחב של אזור השד/חשה, קשה לי להרדם בלילה מכיוון שאני מרגישה זאת גם מתוך שינה (נים לא נים) זה מאד מציק !!!!!!! כמו כן יש לי כאב בנגיעה באזור השד/צלעות כאילו קיבלתי "מכה" וכשנוגעים זה כואב. הייתי אצל כירורג שד שהתרשם שהכאב בצלא 3-4 בקו אקסילי קידמי ושאינו קשור לשד. הייתי אצל נוירולוג אשר אמר שמבחינתו הבדיקה תקינה. הייתי אצל אורטופד אשר אמר שאינו רואה נגע עורי ואינו רואה הרפס זוסטר, שיכול להיות וזה על רקע של עצב אינטרקוסטלי ושאין לי בעיה אורטופדית ונתן לי לבצע צילום רנטגן של צלעות וחזה שיצא תקין. חזרתי לנוירולוג שאמר שאין לי בעיה של עצב אינטרקוסטלי. נותרתי ללא אבחון של הבעיה הנוראית והמציקה הזו, ואני מרגישה שאני נופלת בין הכיסאות ואיני יודעת מה לעשות . האם שמעת על בעיה כזו? מה דעתך זה יכול להיות? האם יש קשר לעמוד שדרה צווארי? אני יודעת שללא בדיקה לא ניתן לדעת מה הבעיה אך אולי לנסות לעזור לי לכוון אותי מה זה יכול להיות לדעתך? אודה לתשובתך. בברכה

שלום קראתי הכל. ייתכן כי מדובר בכאב ממקור עמוד שדרה צווארי/גבי עליון ממליץ לפנות למומחה עמוד שדרה - כנראה שיהיה צורך בביצוע בדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי והגבי העליון

מנהל פורום כאבי גב