כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/12/2013 | 12:46 | מאת: בדוי

שלום דוקטור, אני בת 16 ותשעה חודשים כאבי גב תחתון, נימולים ברגליים חולשה וצליעה של רגל ימין.. ביצעתי בדיקת CT שתוצאותיה לורדוזיס פיזיולוגי שמור. סקוליוזיס קלה קמורה ימינה. גובה גופי החוליות תקין. המרווחים הבין חולייתיים תקינים. המפרקים הפאצטלים והסקרו איליאקלים תקינים. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה L4-L5. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1. הכאבים המשיכו ואושפזתי בבית חולים ביצעתי MRI שתוצאותיו: מודגמת הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בחוט השדרה מגובה D4-5 עד גובה D10-11. בלט דיסק ימני בגובה D2-D3 הגורם לחץ על חוט השדרה בחלקו הימני ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופטיים בגובה זה. בלט דיסק ימני קל בגובה D9-D10 ללא עדות ללחץ על חוט השידרה. עקמת מינימלית קמורה לימין בע"ש מותני והשאר תקין.. ביצעתי בדיקת EMG שסיכומה הוא קיים חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5 S1. מה זה נזק נוירוגני? איך להיפתר מהכאבים? מה אפשר לעשות עם הבלטים? אם יש לי כאבים חזקים ממה שהיה לי כשבצעתי MRI מה אני אמורה לעשות? האורתופד שבדק אותי אמר שהmri תקין ורופא אחר אמר שלא.. בבקשה אני יכולה הסבר? תודה רבה

נורוגני =ממקור עצבי. חייב לראות את הדיסק של ה MRI ולבדוק אותך ע"מ לתת לך תשובות לעניין. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב