אי שיפור הראייה לאחר הסרת המנגיומה מארובת העין

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

06/08/2019 | 23:00 | מאת: דני

שלום. לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת המנגיומה מארובת העין (ימין). טרם הניתוח אובחן בלט עין וכן ירידה בחדות הראיה בעין. לאחר הניתוח ועד היום לא חל שיפור בראייה בעין, למיטב ידיעתי נראה שהלחץ שהיה על העצב ירד והבלט של העין ירד משמעותית (עד כדי נעלם). הגידול הוסר במלואו. בבדיקה אורטופטית הומלץ לבצע מיפוי קרנית, אך לא ביצעתי את הבדיקה. בהמלצת הרופאים המלווים איני מרכיב משקפיים וביומיום אני מסתדר עם ראיה חדה בעין שמאל. מה יכולות להיות הסיבות לאי שיפור בראיה ביין ימין? האם מוכרים מקרים שנגרם עיוות בקרנית בעקבות בלט/המנגיומה?

כדאי לבדק קרנית וגם את עצב הראייה עם oct. לפעמים יש השפעה על הראייה מהגושים האלה אבל נדיר.

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים