שני אספרגר במישפחה אחת

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

15/03/2012 | 12:01 | מאת: אחת בצרות

קודם כל תודה על הפורום. אני נשואה.ויש לנו שלושה ילדים קטנים. ואני חושבת שיש לבעלי תסמונת אספרגר. וזאת בעיקבות הילד הבכור שלנו, רק בן שש וחצי ואובחן באופן סופי ליפני חצי שנה כילד עים תסמונת אספרגר. העיניין הוא שהיתנהגות הילד דומה לזו של אביו. גם אימו של בעלי מספרת שכך בעלי היה כשהיה קטן. ואמרה שהיה נורא קשה לגדלו. בעצם.. עד היום.בעלי בקושי שרד בחברה. הוא לא מודע למראהו החיצוני. מפיל דברים. כשהו אוכל השולחן מתלכלך כמו אצל הילדים... קשה לו לקבל הוראות פשוטות יש אנשים במישפחתי שכשהכירו אותו לראשונה חשבו שיש לו פיגור קל... אבל הוא גאון אנציקלופדיה מהלכת. וגם שיחק בעברו בנבחרת שחמט. הבעיה היא שהוא למד הוראה ולמרות גאוניותו בקושי שרד בעבודה זו .למשפחה שלו יש קשרים עם המפקח לכן השאירו אותו, עד שגם זה לא עזר וכשנולדה ביתנו הקטנה פוטר מעבודתו ניסה לעבוד בעבודות אחרות אבל הוא כזה אסטרונאוט שלא הלך לו. הוא כבר בן 50 ופשוט ניכנס לילמוד בישיבה. כדי שתהיה לו מיסגרת. והוא נחשב שם לאחד הטובים בגמרא. אנחנו מיתפרנסים רק מההכנסה שלי קצת יותר מינימום ולאחרונה מהביטוח לאומי מהילד מה שהציל אותנו מעוני ממש.אבל בעלי לדעתי צריך טיפול גם בנוקשות שלו. י לו סדר יום נוקשה שהוא לא זז ממנו. זזה קשה לחיות ככה כשיש ילדים קטנים ושום דבר לא צפוי, וכן מאז ומיתמיד היו לו התקפי זעם. וכן אני נידהמת אי הוא יכול להיתנתק ולקרוא ספר בזמן שתורו לשמור על הילדים הוא פוט לא רואה אותם )והוא אוהב אותם מאוד) האים אפשר לאבחן בגיל חמישים? האים יש סיכוי לטפול כלשהו בגיל הזה? סליחה על ההודעה הארוכה . מצפה לתשובה ותודה

17/03/2012 | 21:13 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לך, אפשר לאבחן אספרגר גם בגילאים מאוחרים. מתיאורך עולים מספר קווים העשויים להתאים לאספרגר, אך לא ניתן לקבוע אבחנה דרך האינטרנט. לצורך בירור מעמיק של האבחנה של בעלך מומלץ לפנות לשני גורמים מקצועיים: פסיכיאטר ופסיכולוג קליני בעלי ניסיון עם הספקטרום האוטיסטי. הפסיכולוג יבסס את האבחנה על תהליך הערכה מקיף, שכולל איסוף מידע על ההיסטוריה של בעלך בכל תחומי החיים מינקותו ועד היום. כמו כן, למרות גילו של בעלך, ישנו ערך מוסף לראיין את הוריו בנוגע להיסטוריה ההתפתחותית שלו. אחרי הכול, הפרעה בספקטרום האוטיסטי אינה מגיחה במפתיע בגיל 50, וקווים מסוימים בדרך כלל בולטים לאורך הילדות וההתבגרות, כפי שהעידה אימו. זאת ועוד, ייתכן שהוריו יתארו חוויות שבעלך אינו זוכר או שאינו מייחס להם חשיבות. בנוסף לראיונות, האבחנה תתבסס על תצפית קלינית והתרשמות של הפסיכולוג וכן על העברת מספר מבחנים פסיכולוגיים. בסוללת המבחנים כלולים הן מבחנים המספקים מידע על מבנה האישיות והתפקוד הרגשי והן מבחני אינטליגנציה, הבודקים, בין השאר, יכולות הבנה והתמודדות עם מצבים חברתיים מורכבים. טיפול פסיכולוגי באספרגר אצל מבוגרים מכוון לשיפור מיומנויות חברתיות, וויסות מצבי רוח והתמודדות מסתגלת יותר עם שינויים ומצבים היוצרים תסכול. בנוסף לטיפול פסיכולוגי, פסיכיאטר יוכל, במידת הצורך, לרשום תרופות המסייעות בהפחתת מצבי אי-שקט, התקפי זעם ושינויים חדים במצב הרוח. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים