אוטיזם זה חרדה חברתית?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

07/10/2011 | 19:34 | מאת: כשכ3/

שלום לך איריס יש לי חרדה חברתית ראיתי את הסרט ben x אם את מכירה מסופר על ילד שיש לו אוטיזם ואני קצת הרגשתי דומה לו אז חיפשתי בוויקפדיה אוטיזם וראיתי שיש לי בערך את כל התופעות של זה ואני מפחד האם מישהו שסובל מחרדה חברתית יכול לסבול גם מאוטיזם? הטיפול הוא שונה?

09/10/2011 | 19:00 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, ישנן מספר אבחנות, אשר עלולות ליצור תמונה קלינית מוטעית של אוטיזם, בשל הדמיון המסוים בתסמינים הנוגעים לאינטראקציות חברתיות. לדוגמא, לקות למידה לא-מילולית, אישיות נמנעת, אישיות סכיזואידית, הפרעה פוסט- טראומתית, חרדה חברתית, ועוד. לשאלתך, הטיפול הפסיכולוגי באנשים בספקטרום האוטיסטי אכן שונה מהטיפול באנשים הסובלים מחרדה חברתית. על מנת לתת אבחנה יחידה ומדויקת יש צורך ליצור פרופיל פסיכולוגי מעמיק. נראה כי אתה עוסק כעת בשאלות "מה בדיוק יש לי?" "ממה אני סובל?" "איך מטפלים בזה?" וכו'. תחושות הבטן שלך בנוגע לשאלת האבחנה והטיפול המתאים הינן סיבה מספיק טובה לפנות לבירור מקצועי ומעמיק. כפי שציינתי בפורום בעבר, לאבחנה אין ערך רב במנותק מהמטרות שלשמן נועדה, קרי, הבנת מהות הבעיה, הפרוגנוזה (צפי לעתיד), דרכי הטיפול ויצירת שפה משותפת בין אנשי המקצוע. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים