ניתוח לקיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

24/05/2011 | 07:47 | מאת: משה

דוקטור שלום אני מיועד לניתוח שרוול אני סובל מסכרת כבר 18 שנה עם הרבה תרופות בזמן האחרון הסכרת לא התאזנה והגעתי a1c של 8.2 ובשלושת החודשים האחרונים התחלתי להזריק אנסולין 60 יחדות בבדיקות האחרונות שבצעתי השבוע a1c היה 5.2 ושאר כל הפרמטרים שהיו גבוהים התאזנו שאלתי היא מה הסיכויים שלאחר הניתוח במצבי הנוכחי הסכרת תעלם תודה מראש

שיפור בסוכרת תלוי בהרבה גורמים. במקום הראשון זהנ תלוי בסוג הניתוח. ככל שהניתוח יעיל יותר, הוא מעלים סוכרת בשיעור גבוה יותר.. סיכוי הכי גבוה - עם ניתוח מעקף תריסריון - קרוב ל95%, עם ניתוח טבעת - נמוך מאוד.. אבל כן צפוי שיפור בכל ניתוח. בנוסף לניתוח - חשובים משך הסוכרת, רמת הסיבוכים הקיימים מהסוכרת, כמות התרופות, ורמת האיזון... חשוב מאוד - כמה משקל תשיל עם הניתוח - ושוב, ככל שהניתוח גדול ויעיל יותר - תוריד יותר במשקל... חשוב מאוד מאידך גם לאזן סיכון של הניתוח מול התועלת הצפויה.. זה בעצם האומנות בבחירת הניתוח - רק מנתחים בעלי ניסיון רב בחולים סוכרתיים יודעים לעשות זאת.. בהצלחה...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת