מה עדיף לי, אנדוברייר או ניתוח בריאטרי ?

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

01/09/2016 | 17:28 | מאת: מוטי

שלום רב, אני בן 48, גובה 1.7 מ', שוקל 123 ק"ג, סובל מיתר ל.ד, שומנים בדם, סוכרת לא מאוזנת (A1C 8.9), מטופל בכדורים לכל המחלות הללו, סובל מכבד שומני ואבנים מרובות בכיס מרה, בעבר ניסיתי פעמים רבות לרדת במשקל אך תמיד עליתי בחזרה, הרופא בקהילה מאיץ בי לבצע שינוי דרסטי, אני מתלבט בין אנדוברייר לניתוח בריאטרי. מהי ההמלצה, מה עדיף ?

אין בכלל ויכוח כי הניתוח הרבה יותר יעיל מאנדוברייר... אנדוברייר זו פעולה זמנית והפיכה - שמוכרחים אחרי תקופה להוציא.... וגם באותה תקופה שזה עדיין בתוך הגוף - היעילות נמוכה בהרבה מהניתוח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת