שלום דר

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

16/09/2014 | 16:01 | מאת: נינה

אני לפני ניתוח מעקף קיבה.. בחרתי את הניתוח הזה מכיוון שאצלי זה בעיה כמותית וגם נישנושים ושתייה מתוקה ובכלל בצקים. עשיתי צילום וושט קיבה והכול תקין אבל אני סובלת מצרבות לא נעימות.. המנתח הסכים איתי שמעקף מתאים לי. בזמן האחרון אני קוראת שהרבה עולים אחרי זה ושעם לא מושגת ירידה רצויה במישקל אז אין מה לעשות.. האם זה ככה? ממש מפחדת.. פתאום תוהה עם בחרתי ניתוח נכון,בגלל שלא יהיו יותר אפשרויות. האמת רציתי מעקף תריסריון אבל יש רק מעט שעושים אותו והם לא נימצאים בהסכם מאוחדת ובמרכז.. ואמרו לי שעם הגובה שלי 1.73 ומישקל 113 לא יאשרו לי תריסריון בכלל.. מה דעתך על כול זה? ועם תוכל בבקשה תגיד לי,מי בארץ מבצע מעקף קיבה כמו שצריך? לא אגיד מי המנתח שלי בשביל לא לפגוע חלילה רק אראה עם הוא ניחשב מהטובים בזה. האמת שקראתי המון תשובות שלך וחושבת לבקש ממנו ביום הניתוח שיעשה לי פאוץ 15-20 סמק ויותר תת ספיגה... אבל לא יודעת עד כמה זה נכון להיתערב בעבודה של מנתח ולתת עצות כשאני לא רופאה ובטח שלא מנתחת..מה דעתך? לבקש או שלא? אודה מאוד לתשובתך.

שלום לך. מבחינת BMI אין הצדקה לבצע מתריסיריון. אלא אם יש לך מחלות קשות משניות להשמנה. ניתוח מעקף קיבה הוא ניתוח מצוין, במיוחד אם יש צרבת.. שיעור הכישלון במעקף קיבה נמוך - הירידה לא מספקת היא סביב 10%, וכישלון מוחלט - ממש נדיר ועם יחד זה -נכון שאם נכשלים - האופציות הטיפוליות מוגבלות (יש, אבל היעילות כבר פחות טובה) . מבחינת מאזן תועלת /סיכון זהו ניתוח טוב, אבל רק בידיים טובות מאוד. אני לא יכול לתת חוות דעת על רופאים אחרים, אני בעצמי עושה את הניתוח הזה, לכן זה לא הגון ולא אתי. אני מציע לך פשוט לשאול שאלות ישירות הבאות את הרופא: (בלי להתבייש - זה החיים שלך) a. כמה ניתוחים הוא ביצע? b. כמה סיבוכים קשים היו לו (דליפה, ניתוח חוזר דחוף בשל הסיבוך)? c. כמה מקרי תמותה קרו במטופליו? d. האם הוא יודע מה שיעור הסיבוכים באחוזים? a. אילו סוגי הניתוחים הוא מבצע?כמה ניתוחים הוא ביצע בשנה האחרונה (או בכלל) מכל סוג? b. מה החלוקה על פי הניתוחים? ג. האם עוקב באופן אישי אחרי מנותחיו? ד האם יש צוות מלווה? לגבי גודל הפאוץ והשאר - אין שום טעם לתת עצות כאלה.. האם את מבינה את המשמעות של המספרים האלה? ברור שלא.. וגם בכלל לא בטוח שהמנתח יכול לעשות לפי ההזמנה.. שיהיה לך בהצלחה

22/09/2014 | 19:14 | מאת: נינה

ואני יודעת מה זה ממך :),קראתי המון מידע באינטרנט ממך וגם את עיניין הפאוץ והתת ספיגה קראתי ממך :), חושבת שאתה מנתח נהדר וטוח קריאה למדתי המון.חבל שאתה לא בהסכם עם מאוחדת. בכל מקרה תודה :)

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת