שאלה לגבי ניתוחים ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

26/07/2014 | 11:04 | מאת: אליהו

לד"ר קידר שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות. בתקופה האחרונה הוצע לי על ידי מספר גורמים בקופ"ח שלי לשקול אפשרות של ניתוח קיצור קיבה. אני אמנם סובל מהשמנת יתר אבל הסוכרת שלי עדיין מאוזנת באופן יחסית ואני כמובן שואף לשפר אותו אף יותר באמצעות ירידה במשקל באופן עצמי ותרופות מסייעות. נכון לעכשיו הHB1AC שלי נע בשנה האחרונה בטווח בין 6.2 ל7.2. האם מקובל לשקול בכלל ניתוח קיצור קיבה למטופל עם נתונים אלו או האם שוקלים ניתוח רק כאשר מדובר בערכים גבוהים יותר? שנית, בבדיקת הגסטרוסקופיה האחרונה שעברתי לפני כ10 שנים נתגלה שיש לי בעצם 2 בקעי סרעפתיים קטנים. לאחרונה אני חש החמרה ניכרת בסימפטומים של רפלוקס וצרבת, ובכוונתי לגשת לייעוץ ולבקש בדיקת גסטרוסקופיה נוספת כדי לאבחן את המצב הנכחי. האם קיומן של 2 בקעי סרעפת פוסל אותי לחלוטין כמועמד אפשרי לכל סוג כלשהו של ניתוח קיצור קיבה? בתודה מראש ובברכה, אליהו

לא יכול להיות שני בקעים סרעפתיים ביחד. הבקע הסרעפתי לא מונע ניתוח לקיצור קיבה, אבל זה כן מגביל בבחירת הניתוח. כדאי לבצע ניתוח מעקף קיבה ולא שרוול. לגבי הסוכרת. כן ניתן לשקול את הניתוח בשלב מוקדם של הסוכרת , זה השלב בו הניתוח היכ יעיל. ככל שממתינים יותר - הניתוח פחות יעיל, ומלווה ביותר סיכון.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת