ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

10/12/2013 | 18:30 | מאת: שרי

שלום דר אנדרי. עברתי ניתוח שרוול לפני 3 שנים. היתה ירידה קטנה. ואני לא יורדת יותר במשקל. לדעתי הניתוח לא תקין. אני מסוגלת לאכול כמעט הכל. האם ניתן לעשות משהו. האם אפשר לתקן את הניתוח. האם אתה יכול לעזור לי. תודה מחכה לתשובה

שלום לך, הכשלון יכול לקרות בכל ניתוח, וגם בניותח שרוול. יתכן והסיבה היא הניתוח עצמו, או הרגלי אכילה, או התרחבות של הקיבה, והרבה פעמים לא יודעים מה הסיבה. אכן יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך נוסף של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת. ללא ספק האופציה היעילה ביותר – מעקף תריסריון הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. חשוב גם להשיג צילום קיבה שנעשה מייד לאחר הניתוח, על מנת להשוות. לאחר מכן יש להתאים את הניתוח המתאים לך ביותר. את יכולה לקבוע תור למרפאתי, ראי בראש הפורום פרטי התקשרות

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת