סוכרת וניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

02/01/2013 | 10:22 | מאת: דניאלה

שלום רב ני בת 51 סובלת מסוכרת שהתחילה כסכרת הריונית לפני 14 שנה וחזרה בגדול לפני 5 שנים אני אלרגלית לכל סוגי האינסולין ומטופלת בויקטוזה ה BMI שלי הוא 31 וה A1C 10.5 אני מתקדמת לקראת הניתוח : א. האם ניתן לעשות זאת פרטי באסותא ? ב. אני מבינה שבניתוח שרוול מדובר בכריתה ? האם זה נכון ? ג. מהו זמן ההחלמה הסביר ? מתי חוזרים לשגרה ולעבודה ?

נכון להיום אפשר לעבור את הניתוח רק אחרי האישורים של רופא אנדוקרינולוג, כי זה הליך עדיין חריג עם BMI פחות מ35. אפשר לעבור באסותא. הנה המידע על ניתוח שרוול. ניתוח שרוול זה בעצם כריתה של חלק גדול מהקיבה, בציר האורכי, כך שלא נדרש לבצמע חיבור למעי, כיוון שההמשכיות של הקיבה לא נפגעת. במקום קיבה רגילה בנפח של 1000 סמק משאירים קיבה של 100 סמק לערך, והשאר כורתים. זה מקטין משמעותית את קיבולת הקיבה, וגם מדכא תאבון בשנה הראשונה אחרי הניתוח בניתוח זה הירידה במשקל בממוצע מגיעה לאובדן של70% מעודף המשקל ההתחלתי. עלולה להיות עליה חוזרת במשקל.שיעור הכשלונות בניתוח זה סביב 30% בחמש שנים סיבוכים: כמו בכל ניתוח: דימום, זיהום, פגיעה באיברים סמוכים, פחות מ5%. כ"כ דלקת ראות, קרישי דם, דלקת דרכי השתן, זיהום פצע. מיוחדים לניתוחים אלה: דליפה מקוו סיכות, היצרות בשרוול -– 2-4% שניהם סיבוך שכיח שלא יודעים למי הוא יקרה – התפתחות בקע סרעפתי וצרבת קשה- עד אשר יש צורך להפיכה לניתוח מעקף קיבה, גם מספר שנים אחרי הניתוח. אין נתונים על תוצאות של ניתוח שרוול לטווח ארוך. הנתונים על מעקב הכי ארוך הם בטווח 6-8 שנים. בניתוח שרוול אין בעצם דרך אחת אחידה לעשות את הניתוח, כיוון שהוא חדש יחסית, ולכן יש הבדלים גדולים בין מנתחים שונים. . כל המספרים על תוצאות השרוול צריך לקחת בערבון מוגבל הנתונים לא מספיק מדויקים, כיוון שאין מספר מנותחים מספיק ע"מ להסיק מסקנות. יש סיכוי שאנשים יזדקקו לניתוח נוסף אחרי עליה חוזרת במשקל. ניתוח שרוול לא מומלץ לאנשים שיש להם בקע בסרעפת ואלה הסובלים מצרבות או רפלוקס. להם ניתוח מעקף טוב יותר. ויש אפשרויות אחרות גם יש לזכור כי יש עוד סוגים של ניתוחים ברכה,

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת