ניתוח שרוול אחרי ניתוח טבעת כושל

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

11/11/2012 | 19:21 | מאת: ע.ב.ק

באוגוסט 2011 עברתי ניתוח שרוול.לא ירדתי גרם אחד מאז ואני רק מקיאה כל דבר שלא נלעס 200 םעם.האם ניתן לעבור ניתוח שרוול ובאותה הרדמה גם לשלוף את הטבעת?.אני חולת סוכרת .בשנה האחרונה אני מאוזנת פחות מכרגיל למרות שאני מטופלת במשאבת אינסולין.אודה לך על תשובה קרובה ואפשרות לפגישה בבי"ח. בתודה מראש , ע.ב.ק

התכוונת ניתוח טבעת ב2011? יש כאן פרטים שלי להתקשרות - בראש הדף יש אפשרות לבצע ניתוח יחד... אבל צריך להחליט נכון על הניתוח- זה הכי חשוב האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת מחדש – הסיכוי לכשלון גבוה. 2. ביצוע שרוול. בניתוח שרוול יש סיכוי שלא יצליחו לבצע שרוול קטן כפי שרצוי וגם הסיכון גבוה מהממוצע 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. אם בניתוח המנתח נתקל במצב קיבה לא תקין – יש עליה בסיכון בביצוע ניתוח אחר מיידית, לכן עלול המנתח לדחות ביצוע של הניתוח, אלא רק להוציא את הטבעת... הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת