קיבלחי המלצה על הרבה תוספי מזון מי מהם יעיל ומומלץ

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

29/07/2011 | 18:29 | מאת: רמי

שלום רב כשנה וחצי סובל ממחלת עינים כרונית מסוג בלפריטיס ויובש עברתי טיפול "לא נעים" בלשון המעטה ברפואת העינים עם טיפות\משחות חלק עם סטרואידים ולעיתים גם תרופות לבליעה מסוג מינוצקלין דוקסילין שגרמו לי כאבי בטן לא נעימים.הייתי תקופה בטיפול הומאפטי שלא סייע בדבר.לאחרונה קיבלתי המלצה ממכרה שלי העוסקת בשיווק תוספי מזון על התוספים הבאים: אצת כלורולה לאקנה 6 ביום,אצה כחולה 3 ביום,וסלדרין 2 ביום,מה מתוכם הכי יעיל לדלקת מסוג זה? אגב גם סובל ממחלת סבואיירק דרמטיסס,יש אודם על האף וצידי הגבות בלילה העור שומני,וצורב ומגרד לי,האם מומלץ שימוש בתוסף מזון מסוג ביוטין,או אבץ,או בי קומפלקס מי מהם הכי רלוונטי לבעיית העור? אני גם מטופל בצמחי מרפא ודיקור,האם שימוש בתוספי מזון יכול לייצר אינטרקציה מסוכנת עקב הצמחים,והאם נטילת אומגה 3 [4 ליום במקום 3 יכולה לסייע בהפחתת המצב הדלקתי בעינים?

31/07/2011 | 10:59 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אנשים בעלי נטייה גבוהה לפתח בלפריטיס, הינם אלו הסובלים מבעיות עור בפנים כמו אקזמה, פצעונים, אקנה, סבוריאה, פזוריאזיס, עור שמן או קשקשת וכן אלו הנושאים את הנגיף מסוג הרפס. לטיפול בדלקת עפעפיים מסוג בלפריטיס חשוב תוסף שהינו אנטי דלקתי . סבוראיק דרמטיטיס היא דלקת עורית הנגרמת עקב בעיה בבלוטות החלב. לשתי המצבים אני ממליצה את התוספים הבאים: אייברייט - צמח אשר מיוחסת לו השפעה מיטיבה על העיניים. השמנים האתריים שבצמח מביאים לשיפור בבעיות עיניים שונות. הטיפול באייברייט נפוץ בעיקר במקרים של עיניים צורבות או דומעות, דלקות עיניים, גלאוקומה, קשיי ראייה ועייפות העיניים. הנחיות: 1-3 כמוסות ביום, עם הארוחות. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=297&sng=1 סלדרין - תוסף המכיל תערובת חומצות שומן ייחודיות ופועל באופן דומה לחומצות השומן EPA ו-DHA (אומגה 3 ממקור חי), אך באופן דרמטי בהרבה. חומצות השומן חיוניות לוויסות התגובות הדלקתיות בגוף. חומצות שומן מיוחדות אלו יעילות לטיפול בדלקות עור. הנחיות: 2 כמוסות ביום עם הארוחות. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=392 אבץ - יעיל בטיפול במגוון בעיות עור. השפעת האבץ על סינתזת חלבונים עשויה לזרז התחדשות של רקמת העור. מינרל זה מסייע בוויסות הפרשת הסבום (החומר השומני שהעור מפריש), משפר ריפוי ומונע צלקות בעור. צורת הפיקולינאט (הצורה האורגנית) מבטיחה ספיגה והטמעה יעילות במיוחד. ההמלצה הכללית של נטילת אבץ היא טבלית 1 ביום או עם ארוחה או לפני שינה. העדיפות היא לפני שינה כי בין היתר מביא לשינה טובה יותר. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 B קומפלקס – קבוצת ויטמיני B החשובים בין היתר, לעור. ביוטין הוא חלק מקומפלקס זה והינו מסייע להתחלקות תאים תקינה ולשמירה על בריאות העור השיער והציפורניים. http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=188 ניתן גם להוסיף ביוטין בנפרד וכך להעלות את מינונו. איני מכירה את השפעת האצה כחולה ירוקה/ כלורלה בנושא. אומגה 3 הינה אנטי דלקתית אך אם הינך נוטל סלדרין אין צורך ליטול גם אומגה 3 למטרה זו. אני ממליצה לך לפנות לנטרופת לטיפול מקיף. בריאות שלמה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה