רפלוקס והליקובקטר

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

05/04/2011 | 22:23 | מאת: לילך

שלום, אני סובלת מרפלוקס שנים. כל השנים טופלתי בלוסק, שעזר לצרבות. בשלושה חודשים האחרונים, חלה החמרה כך שהלוסק הפסיק להשפיע וכן כל כדור אחר מהמשפחה של PPI.ניסיתי את כולם. באנדוסקופיה, ראו דלקת בושט - בקרדיה, אך ללא שינוי רקמתי. כמו כן, נמצאו חיידקי HP. אני סובלת מאוד מבעירות קשות (כתבתי פה בעבר). השאלה שלי: האם יכול להיות שהליקובטר החריף את המצב, כך שאף אחת מהתרופות כבר לא עוזרת? האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי?? כמו כו, תופעה נוספת שמתלווית - מליחות, מרירות ובערה בפה. לפעמים, הבעירה בפה קודמת לכאב בוושט. תודה

06/04/2011 | 06:16 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום לילך כן כדי לטפל הליקובקטר כפי שמקובל אך התופעות שאת מתארת קשורות יותר עם רפלוק מאשר עם חיידק

06/04/2011 | 13:23 | מאת: לילך

האם יכול להיות שנוכחות של החיידק החמירה את הצרבות? ולכן אין תגובה ל- PPI?

01/07/2011 | 17:40 | מאת: ינה

לפני כחצי שנה הרגשתי כאבי גרון כרוניים והרגשה של גוש תקוע בגרון רופא א.א.ג איבחן ריפלוקס ובצקת המליץ על אומפרודקס. לקחתי תקופה הייתה הקלה והפסקתי. לאחר מכן שוב תופעות של כאבי בטן גזים אוכל שתקוע בגרון אובחן הליקובקטר. טופלתי באנטיביוטיקה פעמיים כדי למגר זאת הייתה הקלה עצומה . לאחר כשלשה חדשים שוב אותן תופעות אך חמורות יותר. גזים נפיחוחת בבטן עצירות וכאב גרון . אובחן שוב הליקובקטר. הרופאה טוענת שלא צריך גגסטרו. אני סובלת מאד מכאבים בסרעפת. כאבי גרון. ותחושה שהכל עולה למעלה ובחילות במיוחד אחרי ארוחה. יש לציין שאני אדם מאד חרדתי ולחוץ. וכרגע גם מאד לחוצה ופוחדת שיש לי משהו מסוכן.. פוחדת לעשות בדיקות.... מבוהלת..

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי