חשש כבד

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

07/09/2016 | 12:08 | מאת: רוני

שלום, בזמן האחרון התחלתי לסבול מצרבות קשות (עיקר הבעיה היא לא תחושת הצריבה בגרון, אלא הגיהוקים והגזים) ואני ממש חוששת. לפני כמה זמן טופלתי בכדורים נגד הליקובקטור, אבל הטיפול לא ממש עזר כי התסמינים עדיין ממשיכים (חשוב להבהיר שהצרבת התחילה מעט לפני תחילת הטיפול) ואני כבר לא יודעת מה לחשוב. האם התסמינים נובעים מעודף חומציות בקיבה או שלהיפך, מתת חומציות בקיבה בגלל התרופות? אשמח לעזרה כי אני ממש לחוצה שאצטרך לסבול מכך לנצח.

רוני שלום, לצורך קבלת תשובה מלומדת אודות הסיבה לתסמינים יש לגשת להמשך בירור אצל גסטרואנטרולוג אשר יבחן את מצבך מהפן הרפואי, ולדיאטנית גסטרו אשר תבחן האם הרגלי האכילה שלך מגבירים את התסמינים מהם את סובלת. ציינת בשאלתך שקיבלת טיפול להליקובקטר פילורי ואינך יודעת אם הטיפול עזר, בתור התחלה את יכולה לבצע מבחן נשיפה ולבדוק האם החיידק עדיין קיים במערכת העיכול שלך. נוסף על חיידק זה יכולות להיות סיבות רפואיות נוספות לצרבות. מנגד, גם להרגלי האכילה ובחירות המזון שלנו השפעה על תסמינים של מערכת העיכול. בתור התחלה תנסי לאכול בצורה מסודרת, להימנע מארוחות גדולות מידי ופערים גדולים בין הארוחות. כמו כן תמנעי מארוחות שומניות, מאכלים מטוגנים, מאפים שומניים ודברי מתיקה, גבינות עתירות שומן וכדומה. עישון, קפאין ואלכוהול גם כן מחריפים את הצרבת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי