יכול להיות שאחרי נטילה של לוסק זה יעלם?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/03/2016 | מאת: יניב

שלום רב אובחנתי כחולה אזופגיטיס דרגה b אני נוטל לוסק לתקופה של חודש ...השאלה שלי יכול להיות שאני יפתר לגמרי מהצרבת אחרי שאני יעלים את האזופגיטיס .. כלומר יכול להיות שהאזופגיטיס גורמת לצרבת ולא הצרבת גורמת לאזופגיטיס?יש כזה דבר ?ומה ניתן לאכול איזה מאכלים?בשר מותר לי ?דגים ?מה את ממליצה לאכול?

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום,
צרבת היא אחד הגורמים לאזופגיטיס אבל אזופגיטיס לא גורמת לצרבת.
באשר לאספקט התזונתי, אין בעיה עם אכילת בשרים ודגים אך רצוי להימנע מבשרים שומניים ומטוגנים. בכלליות מומלץ לצמצם צריכת מאכלים שומניים כמו גבינות שומניות, מאפים שומניים ואפילו שומנים מהצומח בכמויות גדולות כמו שמן זית וטחינה. מומלץ לצמצם צריכת אלכוהול, קפאין, שוקולד ומנטה. בנוסף לכך פירות הדר, רטבים ע"ב עגבניות ומזונות מתובלים עשויים להחריף את הדלקת. לצד השינויים התזונתיים יש חשיבות גם לסדר וגודל הארוחות. מומלץ לפזר את הארוחות על פני היום ולהימנע מארוחות גדולות במיוחד.

בברכה,
אורלי מנירב,
דיאטנית קלינית וגסטרו
www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי