כאב בצוואר וקנקים בעת בליעה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/09/2013 | 12:45 | מאת: רותם

הנני גבר בן 31 ללא עבר רפואי, לפני כחודשיים החל אצלי לאחר אימון כושר נימול בידיים אשר עם הזמן חלף אולם נשאר כאב בצוואר בעת כיפופו למעלה או למטה. פניתי לאורתופד כאמור אשר הפנה אותי לטיפולי פיזוטרפיה שלא ממש הועילו. היום, לאחר חודשיים, איני יודע אם יש קשר או לא אבל לעיתים בעת בליעה שומע קנקים מהצוואר, הכאב בצוואר לא מש, דבר נוסף לו שמתי לב שהקנק מהצוואר החל יחד עם צרבת שממנה מעולם לא סבלתי עד כה. בפורומים שקראתי באינטרנט על "click from throat while swallowing" ראיתי שלא מעט מהכותבים ציינו כי בו בזמן הקליקים או קנקים הם סובלים מ-GERD. האם יתכן וישנו קשר בין הקנק בעת הבליעה לכאבי הצוואר או לצרבת? אם כן מאיפה להתחיל לטפל אני כבר הלכתי לאיבוד.

22/10/2013 | 22:41 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

כדי לשלול באמת פטולוגיה בצוואר כי הכל התחל משם.במידה ויש בליטות חוליה צווארית יכול להופיע לחץ על הושט.אפשר לבדור ע" צילום ע"ש צווארי+ בליעת בריום בדיקת מנגנון בליעה .

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי