רפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

04/08/2013 | 16:29 | מאת: יריב

מה ההבדל בין רפלוקס אלקלי לחומצי , האם הטיפול בשניהם זהה ? לאישתי הוצע לבצע impedance manometry וניטור p h , האם ניתן לפצל את שתי הבדיקות (מבחינת תועלת) ולבצע בשלב השני את הניטור כמובן בהתאם לצורך ולממצאי בדיקת manometry . יתכן מצב שלא יהיה צורך בניטור כלל ? אודה לך אם תוכלו להרחיב מעט בתשובתכם על מנת להבין את המשמעות של כל בדיקה. תודה

08/08/2013 | 00:29 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

מנומטריה בוחנת את הצד התנועתיות של ושט על חלקיו והניטור חומציות בודק את המצב אמיתי בשטח-יש חומצה-אין חומצה- כמה % מהזמן יש -האם יש קשר בין תלונות לרישום וכו'.אפשר להפריד בינהם ולבצע בימים שונים.

08/08/2013 | 01:04 | מאת: יריב

ראשית תודה על התשובה. שאלתי לגבי ההבדל בין רפלוקס אלקלי לחומצי והטיפול בשניהם ? לא נתת לי את תשובתך לכך. אודה לך אם תוכלי להשלים את התשובה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי