צרבת חריפה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

31/07/2013 | 20:02 | מאת: דב

אני סובל מזה כמה חודשים מצרבות חזקות במיוחד. הרופא אמר שצריך לבצע בדיקה של חיידק בשם הליקומבקטר אך שבועיים לפני הבדיקה להפסיק לקחת תרופות נגד צרבת (אני נוטל אומפרדקס עפ"י מרשם רופא). השאלה שלי היא מה אני עושה בשבועיים האלה בלי התרופה אני חושש מאד מכאבי הצרבת העזים. גם שינוי בתזונה לא ממש עוזר.

01/08/2013 | 17:32 | מאת: אסנת

היי דב, הצרבות הן באמת בלתי נסבלות ולכן טוב מאוד לבצע בדיקות מקיפות ואולי לאתר את שורש הבעיה. אצלי בכל אופן לא מצאו שום דבר ספציפי וסבלתי מהן הרבה מאוד זמן. אחרי שלקחתי כמוך אומפרדקס עברתי בהמלצת נטורופתית לקחת טבליות אנזימים למציצה שטובות מאוד למקרים כמו שלנו. היא טענה שאם כבר אני "מרעילה" את עצמי עם כדורים מדי יום, עדיף שהם יהיו טבעיים. בכל אופן, ייתכן שבגלל שהטבליות אכן טבעיות הן לא יפריעו למהלך הבדיקה ואז אולי אתה יכול לקחת אותן. נסה להתייעץ עם הרופא או נטורופת. רק בריאות!

03/08/2013 | 16:07 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

אפשר לקחת בימים הללו נוגדי חומצה כמו מאלוקס או גביסקון כמה שצריך לפי התלונות .אפשר גם לבדוק את החיידק בגסטרוסקופיה ללא צורך בהפסקת תרופות

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי