נקסיום וספיגה של B12

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

20/04/2013 | 16:01 | מאת: הילה

שלום רב, מזה כשמונה שנים נטלתי כדורי לוסק 20 מג בהתחלה פעמיים ביום ולאט לאט ירדתי בהמלצת הרופא לפעם ביום אני סובלת מצרבות עקב בקע סרעפתי וביצעתי בעבר בדיקת גסטרו סקופיה ואובחנתי בזמנו שיש לי דלקת בושט. מאחר ולאחרונה תחושת הצרבת התגברה והכדורים לא כל כך השפיעו החליף לי רופא הגסטרו לנקסיום 20 מג ביום .מאחר וכדורי מעכבי חומצה פוגעים בספיגת ויטמין B12 האם זה נכון לקחת את הוויטמין B12 על מנת שלא יחסר כי אני לא אוכלת בשר אדום. אודה לתשובה תודה

21/04/2013 | 22:26 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

לא צריך לקחת כי במציאות יש מעט מאוד מיקרים שמופיעה ירידה ממשית ברמות ויטמין ב 12 צריך לבדוק פעם בשנה -שנתיים בזמן טיפול כרוני

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי