GERD

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/03/2013 | 23:54 | מאת: אורלי

אני בת 52, חולשה בסוגר של הושט, רפלוקס כל הזמן, גם בעמידה, צרבות, כאב בנשימה, בחילות. תוצאות מנומטריה- 174 מטופלת שנים באומפרדקס/נקסיום 80 מ"ג לא עוזר ולכן לא לוקחת כל יום. אנמיה, IRON ופריטין נמוכים מאוד - קיבלתי ונופר שיער הפך להיות דק מאוד ונושר בכמויות עצומות ירידה בסידן, (אוסתאופניה). הולמץ על טיפול בקלציום אולם גורם לכאבי בטן עזים ולכן לא לוקחת התחילו כאבים בבוקר כשאני מקפלת את אצבעות יד שמאל. שאלותיי: 1. האם נשירת השיער קשורה למחלה? לתרופות? 2. האם הכאבים באצבעות קשורים לחוסר סידן? 3. איך מתגברים על כאבי הבטן שנובעים מלקיחת סידן? 4. האם הסידן מבטל את השפעת הברזל? 4. האם האנמיה וחוסר ברזל קשורים למחלה? 4. ד"ר דיקמן ענה לאחד השואלים כי שיטת פאולה לא מומלצת לטיפול בסוגרים של הושט, האם היא מזיקה? אני מתרגלת כבר שלושה חודשים 5. האם ניתן בדרך כלשהי להחזיר את הסוגר של הושט לתפקוד בריא?

01/04/2013 | 22:51 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

נשירת שיערות יכולה להיות קשורה לחסר ברזל אשר אותו צריך לברר-מה בדיוק הסיבה.בעיות באצבעות יכולות להופיע מסיבות אחרות -זה לא ביטוי של אוסטאופניה. שיטת פאולה באמת לא תורמת לטיפול ברפלוקס ..

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי