האם יתכן אכלזיה? או רפלוקס?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/03/2013 | 18:29 | מאת: אני

היי לפני כ-5 שנים סבלתי מצרבות, כאבי חזה ואוכל עולה. מדיי פעם הרגשתי אוכל נתקע כמו גלידה או משהו קר. עשיתי גסטרוסקופיה, מנומטריה, הכל יצא תקין. מיפוי וושט הדגים רפלוקס קל ומיפוי קיבה יצא 88 דקות (ד"ר טיומני,טענת שזה תקין) ד"ר טיומני נתנה לי קונטרולוק, והסימפטומים חלפו אחרי מספר חודשים. לאחר מכן היו לי 3 שנים נפלאות, עליתי במשקל ואף ילדתי את שני ילדיי ללא הפרעות כלשהן בעניין. לפני כמעט שנה, היו לי מספר חודשים בהם היה נעלם לי הקול והשתעלתי כחצי יום, קיבלתי אבחנה שגויה מרופא משפחה שמדובר באסטמה (לקחתי משאפים שלא עזרו...) הגעתי לרופא ריאות שאמר שהן תקינות והציע שמדובר בחומצה מהקיבה - ואז נפל לי האסימון. לאחר 4 ימים של נטילת 20 מ"ג קונטרולוק השיעול פסק. חשבתי שנפתרו בעיותיי.... הבעיה היא שכבר באותה העת התחלתי להרגיש שוב אוכל עולה והפעם תוספת חביבה - אוכל נתקע, גם נוזלים - אם מספר שלוקים רצופים. קבעתי תור לד"ר מושקוביץ - אך הנ"ל רק בעוד שבועיים. בינתיים ממש קשה לי לאכול, אני בולעת ונשאר מעט אוכל בגרון, האוכל נתקע ואני שותה מיד מים כדי להוריד, בנוסף חזרו צרבות מעט וכאבי חזה. בימים האחרונים אני כמעט ולא אוכלת אף על פי שיש לי תאבון. אני דואגת שהתסמינים ימשיכו להחמיר עד שאפגוש את הרופא עוד כשבועיים. אגב לפני כשבועיים התחלתי ביזמתי נטילת קונטרולוק גם בערב. שאלותיי: 1. האם יתכן שמדובר באכלזיה - למרות שבעבר המנומטריה הייתה תקינה?? (הלס היה 19 מילימטר כספית ושאר המדדים היו קרובים לערך הנמוך של הנורמה) 2. אילו בדיקות אצטרך לעבור? היכן ישנה אפשרות לעשות מנומטריה ברזולוציה גבוהה? 3. האם יש לכם איזשהם המלצות להקלה? תודה רבה!!

01/03/2013 | 18:47 | מאת: אני

שכחתי להוסיף שאחרי שהסימטומים חלפו, הפסקתי לקחת כדורים למשך אותן 3 שנים.

09/03/2013 | 15:55 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

רושם שמדובר בריפלוקס על סמך סיפור שנמסר כאן.לפעמים רפלוקס כשלעצמו יכול לגרום להפרעות בתנועתיות הושט יש להמשיך בינתיים את הקונטרולוק במינון מוגבר עד לביקור אצל ד"ר מושקוביץ

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי