אנדוסקופיה או בדיקת נשיפה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

11/02/2013 | 11:17 | מאת: שי

שלום, אני בן 28 בריא בדרך כלל, בשבועות האחרונים התחלתי לסבור מצרבת - לעולם לא סבלתי מצרבת לפני כן. מין תחושה שורפת לא נעימה באזור החזה. אמא שלי בקופת חולים מאוחדת ניגשה לרופא לפני מספר חודשים בגלל צרבת גם כן, עשתה בדיקת נשיפה ואמרו לה שיש לה הליקובקטר, היא לקחה אנטיביוטיקה במשך שבוע וחצי וזה עבר לה. אתמול ניגשתי לרופאת המשפחה שלי (אני בקופ"ח כללית) ואמרתי לרופאה שאני סובל מצרבות ושהייתי רוצה לעבור בדיקת נשיפה, היא אמרה שהבדיקה הזו לא יעילה ושהיא שולחת אותי לעשות אנדוסקופיה. זה נשמע לי קצת מוגזם, האם מדובר במדיניות שונה מקופ"ח לקופ"ח? מה לדעתכם כדאי לעשות? האם יש דרכים אחרות לבדוק מה גורם לצרבת? אגב - לא סבלתי מצרבות כלל בשבוע האחרון, זה בא אחת לכמה ימים. תודה רבה.

11/02/2013 | 22:49 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

צרבת אשר מופיעה לפעמים יכולה להיות לסוגי המזון כמו שמן-מתוגן וכו'-מהם צריך להימנע. צרבת -זה ק אחד מביטויים של הליקובקטר ושכיח.בזמן גסטרוסקופיה אפשר לראות מה מצב הושט וגם לבדוק את בחיידק

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי