צרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

27/01/2011 | 13:16 | מאת: רוני

שלום, אני סובלת מצרבות ובחילות מאוד חזקות בנוסף לעוד הרבה סימפטומים אחרים... אובחן אצלי הליקובקטר... לאחרונה בגלל שכמעט אחרי כל ארוחה יש לי צרבות ובחילות וטעם חמוץ בפה, הפססקתי בערך לאכול- הכל. כל מה שאני אוכלת במשך היום זה לחם (אפילו לארוחת צהריים) מחיטה מלאה, קוטג' 3%, בארוחת צהריים אני אוכלת חביתה מביצה אחת (שמה על המחבת שמן זית ולא שמן רגיל, כפית אחת)ואוכלת ופלים פרווה בבוקר ובין הארוחות (ללא קרם שוקולד, סוג של ביסקוויט)... הבנתי שאלכוהול, קפאין, מטוגן, מאכלים שמנים, אוכל קפוא (כמו שניצלים שמחממים במיקרו) ועוד בטח הרבה דברים ששכחתי...אלו הגורמים העיקרים להגברת הצרבת .. אני נמנעת מקפה\תה, נמנעת לאכול מאכלים חומציים שכוללים רטבים כמו קציצות ברוטב ופסטות וכו'.. אני כבר לא יודעת מה לאכול אני כל היום אוכלת לחם !! האם אפשר בבקשה לדעת מה כן רצוי לאכול ומה לא?

28/01/2011 | 00:59 | מאת: פרופ' רם דיקמן

הקשר בין אוכל ובין צרבת הוא לא תמיד ברור ואחיד אצל כולם,תנסי להתנתק מאמונות וכללים, נסי ליטול תכשיר נוגד צרבת מרופא המשפחה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי