רגישות למאכלים מסוימים

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

20/01/2011 | 09:10 | מאת: מיכה

שלום אני סובל מזה שנים מצרבות שנגרמות מכמה גורמים שהצלחתי לבודד עם השנים: 1. רסק עגבניות (כל צורה אחרת של עגבנייה לא גורמת לי לשום הפרעה בכלל! ) 2. פלפלים בעיקר מבושלים 3. תרופה נגד אלרגיה לורטדין אם אני לוקח אותה על בטן מליאה. ממה זה נגרם? האם זה אלרגיה ?

21/01/2011 | 20:57 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום למיכה תחושת צרבת נגרמת ע" גירוי הושט שנגרם ע" חשיפה מוגברת וחוזרת לחומצה ,מרה ומיצים אחרים שמגיעים מקיבה לושט(נגד כיוון "תנוע "). כמו כן יש רגישות אינדיוידואלית למרכיבי תזונה שונים: בצל ,פלפל ועוד. זה לא אומר שקיימת אלרגיה אלה רפלוקס ושטי.אם התדירות היא לא גבוהה ואתה מסתדר רק ע" שמירת דיאטה אז אין צורך בבירורים נוספים.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי