בחילות וצרבות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

30/09/2011 | 12:58 | מאת: בר

שלום, שמי בר בת 22. לפני כשנה ועד היום הייתי בטיפולים אצל רופא גסטרואנטרולוג לאחר שהתלוננתי על צרבות מרובות ובחילות (ללא הקאות) וכאבי בטן עליונה ולעיתים תחתונה. לאחר הרבה מאוד זמן של בדיקות ונסיונות, אובחן אולקוס וכמובן החיידק ה'אהוב, מר הליקובקטר. נטלתי טיפול משולש ובגסטרוסקופיה בה אובחן האולקוס, נלקחה ביופסיה שלפיהה החיידק הושמד, הביופסיה יצאה לא תקינה באספקטים אחרים אך לאחר טיפול בנקסיון 40 מ"ג במשך חודשיים הרגשתי יותר טוב, הגסטרואנטרולוג שלי אמר שעליי לעשות בדיקת חצי-שנתית ולראות מה קורה (אחותי חולת קרוהן ולכן עליי להישאר במעקב). הביקור אצלו היה בדיוק לפני חודש, בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי בטן תחתונה דווקא, אך לא כמו בכאבי מחזור, קמה עם בחילות מדי בוקר שנמשכות גם לאורך היום, בחילות לא נעימות אך אין הקאות, תחושה כללית לא טובה, עייפות וחולשה, אני לא ישנה הרבה בדר"כ אך מוצאת את עצמי עייפה מאוד כבר בצהרי היום, כבדות בעיניים בנוסף... וכמובן צרבות, אך יותר בחילות. היה לי יום אחד של מעט שלשולים גם. בנוסף יש מעט ליחה צמיגית שתקועה בגרון שמחמירה את הבחילות איך אינני מצליחה להוציא אותה (שקופה וצמיגית). לא שיניתי את הרגלי התזונה שלי וכרגע אני לא על נקסיום. אני מעט אנמית בנוסף. האם זה יכול להיות חיידק ההליקובקטר שהחליט לתקוף אותי בשנית? או שמא יכול להיות שזה משהו אחר?

01/10/2011 | 13:16 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

נראה לי הגיוני לחזור לרופא גסטרואנטרולוג המטפל שלך שמכיר אותך הכי טוב .

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי