תחושת צריבה בבטן העליון

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

29/09/2020 | 17:07 | מאת: ברוך

שלום קניתי בחנות כיסונים במילוי בשר(קרפלך)- זה כמו פסטה במילוי בשר. וכל פעם אחרי אכילתם מתחילה אצלי צריבה בבטן העליון בצד ימין ותחושה של צריבה בלשון- כאילו כוויתי אותו במיים רותחים. וזה נמשך 2-3 ימים האם זה בגלל המרכיבים הרעילים שיש אולי בתוך הכיסונים האלה?

ברוך שלום, אני לא מכירה את המרכיבים של הכיסונים שקנית ובכל מקרה לא הייתי ממהרת להגדיר אותם רעילים. אחד הדברים המרכזיים שמתייחסים אליהם תזונתית בהקשר לצרבת הוא שומן. ייתכן שתכולת השומן באותה הארוחה גבוה במיוחד והוא אחד הטריגרים לבעיה. אני גם משערת שזאת לא הפעם הראשונה או המאכל הראשון שאחריו אתה חווה תחושה זו או אחרת. בכל מקרה שווה להתייעץ גם עם רופא המשפחה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי