ריפלוקס תסמונת בארט וטיפול תזונתי

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

11/10/2019 | 22:09 | מאת: עמית אלתם

קראתי על ניסוי רפואי , נצני למטופלים על תסמונצ בארט למשך חצי שנה 60 גרם ליום של אבקת תות שדה מיובש בהקפאה (שווה ערך לכ700 גרם תות שדה טרי)ודרגת החומרה ירדה בלפחות שלב אחד , אלו עם תסמונת בארט ללא דיספלסיה , התסמונת נעלמה. אני מנסה לברר היכן בארץ משיגים את הנ"ל והאם שמעת על הניסוי ומאשרת תקפותו?

עמית שלום, אני מכירה את הניסוי ובשלב זה תוצאותיו רחוקות מלהוות המלצה טיפולית. חשוב לציין שמדובר היה בכמות מצומצמת מאוד של מטופלים וכי גם במחקר עצמו נכתב כי יש צורך במחקרים נוספים בנושא. בכל מקרה תמיד יש מקום להתייעץ גם עם הרופא המטפל שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/10/2019 | 14:51 | מאת: עמית טלתם

מכיוון שבסבירות הגבוהה ביותר , לא עולה על הדעת נזק כל שהוא מאכילת כחצי קילו תות שדה ליממה במשך כחצי שנה. ומכיוון שכל עוד תסמונת הבארט בדרגה נמוכה הרופאים אינם מוכנים לבצע אבלציה. ומכיוון שבהסתברות אומנם נמוכה ,תסמונת הבארט יכולה לדלג על שלבי הביניים ולהפוך יר לסרטן וושט שהוא איום ונורא גם אם מצליחים לא למות ממנו. לדעתי כל מי שישנלו תסמונת בארט והגיונו בראשו , כדאי לו לאכול למשך מס חודשים את התותים , כי הם מאוד טעימים ובריאים וחוץ מקצת כסף אין מה להפסיד ויש המוןמה להרויח. כך שאשמח לכל עצה בכיוון של הגשמת הנ"ל

02/11/2020 | 22:32 | מאת: מאיה

היי עמית, אשמח לכתוב לך בנושא הזה. גם אני שוקלת לנסות את זה. האם תוכל בבקשה לתת לי את המייל שלך? תודה מראש

06/11/2020 | 19:08 | מאת: עמית

המייל שלי הוא [email protected]

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי