דלקת בוושט עם ארוזיות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

26/09/2019 | 15:47 | מאת: מתן

שלום אורלי, בן 26, רזה, עם הרגלי אכילה טובים למדי. יש לי דלקת בוושט עם ארוזיות קטנות וכבר שלושה שבועות שותה כדורים להורדת החומציות. שיניתי את התזונה שלי קצה-לקצה (לא חלב/שוקולד/גאנק פוד/אלכוהול/לחם לבן ועוד). בימים האחרונים, התחלתי להוסיף לתפריט קצת שמן זית (ממש מעט) לדג סלמון שאני אוכל, טחינה באופן יומיומי ומעט ואבוקדו (בכל זאת העונה). אשמח לדעת מה דעתך בנושא ומאילו מאכלים היית ממליצה להימנע שהם על הגבול ה"לא ברור" - בין כאלה שמרגיעים צרבת לבין ההפך. תודה רבה, מתן

מתן שלום, אינני יודעת איך נראו הרגלי האכילה שלך בעבר ואיך הם נראים כיום. מהמעט שרשמת אני מתרשמת שאכן לקחת את השינוי התזונתי לקיצון. בגדול חשוב להקפיד על ארוחות בקטנות ופזורות על פני היום ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. אין זה אומר שעליך להימנע לחלוטין מצריכת שומן! כמו כן רצוי לצמצם צריכת קפאין, אלכוהול ושוקולד. אבל גם כאן ההימנעות לא חייבת להיות מוחלטת. באשר לחלב ולחם לבן - אינני רואה איתם בעיה. לא הייתי שותה כוס חלב אבל גם לא נמנעת משימוש במוצרי חלב. קח בחשבון שיש להיזהר ממאכלים חריפים ומתובלים במיוחד. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי