שימוש ממושך באומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

25/01/2011 | 08:02 | מאת: נילי

שלום, האם שימוש ממושך בתרופה עלול לגרום נזק? אני לוקחת באופן קבוע כדור ליום במשך למעלה משנה. אם אני מפסיקה ליום הצרבת חוזרת. אין תופעות אחרות מלבד הצרבת,שנמצאת איתי כבר שנים רבות. תודה

25/01/2011 | 23:31 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום לנילי כן ,כמו לכל תרופה אחרת גם לכל התרופות מקבוצת PPI יש תופעות לוואי-הפרעות בספיגת ב 12 , סידן, שכיחות מוגברת של זהומים ושילשולים ודלקות ריאות.יש לבדוק שוב למה את לא יכולה להפסיק-לא שומרת אורח החיים ? תרופות אחרות?

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי