תזונה לריפלוקס וצרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/05/2018 | 20:39 | מאת: מאיר

אני בן 71 וסובל מבקע סערפתי של 2 ס"מ הומלץ לי לצרוך מזנונות בסיסים וארוחות קטנות. רצתי לשאול האם שמן זית,מיץ לימון טרי, חומץ תפוחים, וסודה לשתיה מתאימים לי? האם הם בסיסים? בתודה לתשובה מאיר

מאיר שלום, אני מסכימה עם ההמלצה לצרוך ארוחות קטנות אבל פחות דולגת בהמלצה לצרוך מאכלים בסיסיים ולכן לא הייתי מחפשת במכוון להוסיף מאכלים שכאלה. יחד עם זאת ההנחיות מומלצות נוספות כוללות צמצום צריכת קפאין, אלכוהול, טבק, מנטה, נענע, שוקולד ותיבול חריף. בנוסף מומלץ גם לצמצם צריכת מזונות שומניים כמו מאכלים מטוגנים למיניהם, מאפים כמו קרואסונים ומלאווח ואפילו שומנים טובים כמו שמן זית, טחינה ואבוקדו (בכמות גדולה בארוחה). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי