צרבת בעקבות כאבי בטן

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/05/2018 | 11:32 | מאת: ורדית

שלום רב ביתי נמצאת בפיליפינים. לפני מספר ימים היו לה כאבי בטן וצריבה חזקה באזור הבטן, מלווה בבחילות. כיום לאחר התופעות החלה לשלשל. הסימפטומים נעלמו בהדרגה, אבל נשארה לה צריבה. היה יום שגם הרגישה כאילו לוחצים לה על הגרון.., אבל גם זה חלף. כרגע יש לה צריבה. אחרי כל דבר שהיא אוכלת יש לה צרבת.. מה זה יכול להיות? ומה ניתן לעשות? אודה לתשובתך ורדית

ורדית שלום, אני יכולה להתייחס רק בהיטב התזונתי ולנסות להציע אמצעים תזונתיים להקלה על צרבת. יחד עם זאת לשאלת הסיבה והטיפול בתופעה אני מציעה לך לפנות לפורום רפואי. מכל מקום על מנת להקל על צרבות יש להימנע מארוחות גדולות ובעיקר שומניות. חשוב לאכול ארוחות קטנות כל מספר שעות. יש להימנע ממזון מטוגן או צריכת כמות גדולה של מזונות עתירי שומן כמו שמנים מסוגים שונים, שקדים ואגוזים, אבוקדו, זיתים, שוקולד וכדומה. כמו כן רצוי לצמצם צריכת קפאין ומשקאות אלכוהוליים. רצוי גם להימנע מפעילות גופנית או שכיבה בסמוך לארוחות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי