דחוף - טיפול ב-BCG לסרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/12/2016 | 20:15 | מאת: יעל

שלום רב, סיימתי טיפול ב-BCG של שנה (לפי הפרוטוקול) ואת הטיפול הבא אני אמורה לקבל עוד חצי שנה. עשיתי היום בדיקת U.S. של בלוטות לימפה בצוואר ויצא: הודגמו שרשראות של בלוטות לימפה תגובתיות, תקינות סונוגרפית. כ"כ ב-U.Sבלוטות שחי יצא: בלוטה 1.5 תקינה סונוגפית. אני מאד דואגת שהתוצאות יכולות להיות מטיפול ב- BCG - האם יתכן שה BCG יכול לגרום זיהום של מחלת השחפת.האם אפשר לחטוף מחלת שחפת מהטיפול . בתודה מראש

שלום יעל. BCG הוא לא חיידק שחפת, והוא לא יכול לגרום למחלת שחפת פעילה. במקרים נדירים נגרם זיהום כתוצאה מה-BCG עצמו. זה נדיר, וגם אז, זו לא שחפת. אני חושב שהסיכוי שטיפול ב-BCG בשלפוחית גרם להגדלת קשרי למפה בצוואר הוא קטן מאוד, וכדאי לחפש סיבה אחרת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית