נהריה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/11/2016 | 20:58 | מאת: רבקה

שלום רב תודה על התשובה לפני שבועיים בקשר לאחי אחרי כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן עקב גידול ממאיר, שאלתי היא , אחי עבר את הכריתה של השלפוחית , היה מורדם ומונשם 3 ימים בגלל דימום בזמן הניתוח, הניתוח התבצע לפני 3 שבועת, עשו לו סטומה ומאז שעשו לו את הסטומה יש דליפה חיצונית שגרמה לו לכויות על עור הבטן, בבדיקה התגלה נוזן בחלל הבטן נעשה ניקור , הוכנס קטטר לחלל הבטן כדי שהנוזל יתנקז, בשבת שמתי לב שהנוזל ממש דמי, נעשה ביקור רופאים לפנות ערב והוחלט להכניס אותו שוב לחדר ניתוח להרימו ולנקז את הנוזל הפירטוניאלי, הוא כבר 4 ימים אחרי הניקוז עדיין מחובר לעירוי אבל עדיין לא נותנים לו לאכול, יש ירידה משמעותית במשקל במצב הרוח, כמו כן מדי פעם יש בלבול, מאחר ואני אחות הצעתי לבת שלו ולאשתו לשוחח עם הרופא שניתח אותו אבל הם מסרבים, שאלתי היא האם זאת ההתנהלות אחרי ניתוח כזה או או שיש איזה שהוא ליקוי מאד מאד אשמח לקבל תשובה, זה פשוט פיקוח נפש אני מרגישה שאנחנו מאבדים אותו שמהשהוא לא תקין מאד מאד אודה לך על תשובתך

שלום רבקה. קודם כל, אני מצטער לקרוא שמהלך ההחלמה שלו הוא איטי, ואני מאוד מקווה שהוא יחלים במהרה, ויוכל להשתחרר ולחזור לתפקוד היומיומי שלו. כריתה רדיקלית של השלפוחית ויצירת תחליף לשלפוחית ממעיים, במקרה שלו סטומה, זה ניתוח מאוד גדול. אחוז הסיבוכים האפשריים בניתוח כזה הוא גדול יחסית. אני לא יכול לחוות דעה על מה שקרה, בגלל שאני לא בקיא בפרטים. אני מאמין שהרופאים שלו עושים את כל מה שהם יכולים בשביל למנוע סיבוכים, בשביל לאבחן אותם מוקדם ולטפל בהם הכי טוב שאפשר. מאוד מאוד חשוב לשמור על תקשורת בין המשפחה לרופא המנתח או לצוות הרופאים שמטפלים במחלקה. אם המשפחה מקבלת את המידע כמו שצריך ובזמן, זה יכול למנוע חרדה מיותרת. כמובן, חשוב גם שהמטופל עצמו יבין ויידע מה מצבו. לכן, אם יש שאלות, אני ממליץ לשאול את הצוות המטפל. לפעמים הרופאים עסוקים ולא יכולים לענות באותו רגע, אבל אפשר לתאם פגישה. כמו שאת בוודאי יודעת בתור אחות, אחרי ניתוחים שמערבים את המעיים, יש תקופת זמן שלוקחת למערכת העיכול להתאושש ולחזור לפעול. בזמן הזה ההמלצה היא לא לאכול או לשתות, ולכן יש צורך בעירוי נוזלים. בזמן הזה יכולה להיות ירידה במשקל. כשהתקופה של הצום צפויה להיות יותר ממספר ימים בודדים, כדאי לשקול מתן תזונה תוך-ורידית, כדי להחזיר לגוף את חומרי המזון שהוא צריך בשביל להבריא. לגבי מצב הרוח: במצב כזה אחרי ניתוח עם תהליך החלמה ממושך, זה טבעי שיש ירידה במצב הרוח. לפעמים קשה לראות את היציאה מהמצב הזה, למרות שכמעט תמיד ההחלמה מגיעה. מה שיכול לעזור, זה התייעצות עם פסיכיאטר לגבי תרופות שיכולות לעזור לעודד, לפחות לטווח זמן קצר. זה מאוד יכול לעזור. לגבי הבלבול: יש המון סיבות לבלבול בסיטואציה הזאת. דבר ראשון יש צורך לשלול את כל הסיבות הגופניות שעלולות לגרום לבלבול. זו העבודה של הצוות הרפואי כמובן. הרבה פעמים מגיעים למצב שבו נשללו כל הסיבות הגופניות, והמטופל עדיין מבולבל לפעמים. מה שעוזר במצבים כאלה זה פנים מוכרות שנמצאות ליד המטופל ומסבירות שוב ושוב היכן הוא נמצא ומדוע. אני מאחל לו ולכם החלמה מהירה וטובה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית