סרטן שלפוחית השתן - תשובת ביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/11/2016 | 15:17 | מאת: יעל

שלום ד"ר בת 63. לפני שנה ב-31.8.15 עברתי את הניתוח באסותא. אני מעט מוטרדת:המימצא נתקבל במעבדה הציטולוגית ב-1.9.15 ןהתשובה כבר התקבלה אצל הרופא ב-2.9.15 (כעבור יום בסה"כ) ונמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין. פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק: bladder, transurethral resection: -papillary urothelial carcinoma, low-grade -no evidence of invasion -muscularis propria not present אני מקבלת מאז טיפול בBCG לפי הפרוטוקול. אך מוטרדת ומקווה שלשוא: האם תיתכן תשובה כעבור יום. אני יודעת שביופסיה לוקחת 10 ימים, ולכן דואגת שאולי התשובה של הביופסיה היא לא מספיק מהימנה. חוששת שאם המימצא היה נשאר יותר זמן במעבדה, אולי חלילה התשובה היתה חמורה יותר אך מהימנה יותר . בתודה מראש וכל טוב

שלום יעל. אני חושב שההסבר הסביר הוא שהפתולוג-ציטולוג קיבל את הדגימה באותו יום, בדק אותה וענה עליה. לכן, לא הייתי מודאג במקומך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית