התחבטות ושאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/10/2016 | 08:18 | מאת: איתן

בן 81 לפני 3 שנים חסימת שתן מיד אחרי ניתוח בקע. סרטן רדום בערמונית בביופסיה. לאחר 2 שבוכיים תרופה אנדרואקור ומאוניק זה השתחרר. לפני חודשים וחצי חסימה. עם קטטר. קיבלתי אבודרט וקזודקס. ראשית לגבי שיטת הגמילה. בעבר במוסד רפואי שהייתי הגמילה היתה בלי החדרת כמות של נוזל סטירילי מיד עם הוצאת הקטטר וזה הצליח. כעת כבר 3 פעמיים ניסו גמילה עם החדרת נוזל וזה נכשל. האם יתכן שהשיטה דל החדרת נוזל מיד בהוצאת קטטר גורמת לחסימה מידית שוב וכדאי לנסות בשיטה השניה רק שתית 3 כוסות והמתנה? מה ההבדל בשיטות ולמה? וגם הקסודקס זה כדור קשה האם לא כדאי להשאר עם קטטר יותר זמן ולא להחליש את הגוף עם הקזודקס? תודה במצבי לא רוצים לנתח בכלל. גם זו התלבטות יש אנשים בגילי עם הצלחה?

שלום איתן. אני חושב שבהחלט אפשר לנסות להוציא קטטר בלי להזריק קודם נוזל לשלפוחית. אפשר להוציא ולחכות ולראות אם שתן יוצא אחרי שהשלפוחית מתמלאת באופן הרגיל, בשתן שמגיע מהכליות. עם זאת, אחרי שמספר נסניונות נכשלו, הסיכוי שניסיון נוסף יצליח הוא נמוך. לגבי הטיפול בקזודקס - תלוי מה המצב של הסרטן בערמונית. בשביל לענות על זה צריך להיות בקי יותר בפרטי הבעיה שממנה אתה סובל. אתה מקבל עכשיו אבודרט וקזודקס ביחד? זה טיפול שהוא יוצא דופן. זה גורם לי לחשוב שאני לא מבין לגמרי את פרטי הבעיה שלך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית