אודה להתיחסותך לעניין האולטרסאוד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/06/2016 | 14:28 | מאת: משה

לום ד"ר פז, בשנה האחרונה עשיתי בדיקת PSA (ללא רקע משפחתי לגידול סרטני) שתוצאתה :5.3. בעקבותיה הופניתי לביופסיה , אך חששתי מהבדיקה ולא עשיתי אותה. בהמשך עשיתי שתי בדיקות דם נוספות שתוצאותיהן:4.7,5.3. בדיקת US כליות ודרכי שתן לא העלתה ממצאים חריגים וצויין בה שגודל הערמונית הינו 40 ושנצפתה שארית שתן של 140. האם בדיקת האולטרא סאוד תורמת לעניין אבחון סרטן הערמונית? האם בתוצאות שהתקבלו יש לתרום לעניין האבחון?

שלום משה. האולטראסאונד עצמו לא תורם הרבה להערכת הסיכון לגלות סרטן ערמונית בביופסיה. מפתיע שיש שארית שתן של 140 סמ"ק, וכדאי לברר גם את הנושא הזה (ברוב המקרים זה לא קשור לסרטן ערמונית, אלא להגדלה שפירה שלה). כדי להעריך נכון את הסיכון לגלות סרטן בביופסיית ערמונית צריך להתחשב, חוץ מה-PSA גם בנתונים נוספים, כמו הגיל, מה שמרגישים בבדיקה גופנית, ובדיקות נוספות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית