כריתת אשך סרטני

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/06/2016 | 19:33 | מאת: אנומימי

ד"ר שלום רב, לפני שנתיים וחצי כמעט בעלי עבר ניתוח כריתת אשך ימני לאחר גילוי גידול סרטני. מזה תקופה הוא מתלונן על כאבים באזור האשכים וגולש גם לאזור מסביב (הוא מתאר זאת כמתיחה חזקה שמרגיש אותה גם בטוסיק). האם הכאבים נובעים מהניתוח שנעשה ?( יש לציין שאת האשך שנכרת הוחלף באשך חלופי למראה ותחושה טבעית ) האם יש קשר לכך או שיש סיבה לדאגה ? את הכאבים הוא מרגיש כל הזמן אך במיוחד מתחזקים בזמן יחסי המין ואחרי .אודה לתשובתך .

שלום. לפי התיאור זה לא נראה מתאים לכאבים לאחר ניתוח. כיוון שהוא אחרי סרטן אשכים, הוא בוודאי ממשיך מעקב באופן קבוע. אני מציע לתאר לרופא המטפל את הכאבים באופן מדוייק ולהיבדק על-ידו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית