טיפול חדשני בחומר טוקד+פוטוסינטזה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/06/2016 | 16:50 | מאת: יעקב ב.

האם הטיפול החדשני הוא במסגרת מחקרית בלבד או מיועד לכל (כולל באופן פרטי)? האורולוג המליץ לי על ניתוח TURP בגין ערמונית מוגדלת אולם אני נמנע ממנו בגלל החשש מתופעות הלוואי שלו. האם הטיפול החדשני שהוא ללא תופעות לוואי יכול להחליף ניתוח TURP למרות שברור לי כי מדובר בהסרה מלאה של הערמונית?

שלום יעקב. עד כמה שידוע לי הטיפול הורשה ע"י משרד הבריאות במסגרת מחקר ומתבצע בפועל באופן פרטי. הטיפול נעשה לחולים עם סרטן ערמונית, לא כטיפול בערמונית מוגדלת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית