תוצאות בדיקות MRI

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/04/2016 | 11:56 | מאת: ראובן

אני בן 71. תוצאות הבדיקות של בדיקת ה MRI הן תהליך פריפרלי חשוד ביותר (4 pirads). מזוהה בהיקפה של האונה הימניתשל הערמונית. הנגע אשר תואר בעצם הכסל מימין חשוד לתהליך מיטוטי ומצריך המשך בירור. לא הודגמה פריצה של הקופסית. שינויים היפרטרופיים של הערמוית המרכזית. כרגע אין אף גורם רפואי שאפשר לדבר איתו האם מדובר בגידול ממאיר, באיזו דרגה והאם דורש טיפול דחוף? אודה מאוד להתייחסותך בהקדם. תודה מראש

שלום ראובן. קשה לי לענות לך בלי להבין את ההקשר שבו נעשתה בדיקת ה-MRI. אני מניח שאורולוג ראה אותך ושלח אותך לבדיקה. האם זה היה אחרי ביופסיית ערמונית? מה ה-PSA? לפי התשובה יש בערמונית נגע שהוא חשוד לסרטן בערמונית. ה-MRI לא מספיק בשביל לעשות את האבחנה, לפעמים הוא טועה. כדי לעשות אבחנה של סרטן ערמונית צריך לעשות ביופסיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית