ביאופציה ערמונית - פיענוח תשובת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/04/2016 | 17:15 | מאת: רוני

שלום רב, בעקבות עלייה בערכי PSA הופנה אבי בן ה 73 ל ביאופציה ערמונית. אנו עדיין מחכים לתשובה הפתלוגית אך יש בידינו את תשובת האולטראסאונד: "נצפתה שארית שתן בינונית, שלפוחיות הזרע גדושות סימטריות מדדי הערמונית היום 7X23.7 , 53.2X47 מ"מ המהווים 31.5 סמ"ק ערמונית בעלת מרקם היפרטרופי, בולט עם הסתיידות רבות חוד הערמונית נצפה תקין, נלקחו 12 גלילי רקמה , 6 מכל אונה" האם תוכל לפענח לי את התשובה ? בייחוד הממצא של "מרקם היפרטרופי, בולט עם הסתיידות רבות" מה זה מרקם היפרטרופי , הסתיידות , ומה משמעות הימצאות של הסתיידות ? תודה.

שלום רוני. זה אומר שהערמונית היא גדולה, דבר נורמלי בגיל 73, ויש בה משקעי סידן, דבר שהוא גם די שכיח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית