שנתיים וחצי של כאבים באשכים ללא פיתרון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

06/03/2016 | 20:30 | מאת: יעקב

מזה כשנתיים וחצי סובל מכאבים ב-2 האשכים. כל הבדיקות שעשיתי לא גילו ממצאים חריגים. יש לציין שהכאבים באים פעם בחודש או חודשיים למשך כמה ימים ואז נעלמים. כלומר, כל התקפה באה פעם בחודש \ חודשיים לכמה ימים ונעלמת. אנסה לתאר את הכאבים: (זה תמיד בסדר הזה: ) ביום הראשון אני מרגיש רגישות מטורפת בשק האשכים, לאחר חצי יום \ יום, אני מרגיש כאבים חדים וחזקים ב-2 האשכים ואז זה עובר ומתחיל הרגשה של כבדות וגודש בשק האשכים. כאילו מישהו שם לי אבנים בשק האשכים והם נהיים כבדים ונמשכים כלפי מטה, ואני רק רוצה לשבת\לשכב (וגם לא עוזר) ההרגשה של הגודש והכבדות נמשכת כמה ימים ואז עוברת ואז הכל חוזר למסלולו התקין עד ההתקף הבא וככה זה כבר נמשך שנתיים וחצי עברתי ניתוח וריקוצלה באשך שמאל לפני שנתיים בגלל שחשדו שהכאבים נובעים מהוריקוצלה (דרגה בינונית) אך הכאבים לא עברו אחרי הניתוח ובבדיקות ובצילומים לא גילו וריקוצלה חוזרת. אני מצרף פה את התוצאות של האולטרא סאונד אשכים אחרון שעשיתי. עברתי עשרות אורולוגים וכולם לא מוצאים שום דבר באשכים ושולחים אותי למרפאת כאב. שאלתי היא אליך, האם תיאור הכאבים כפי שציינתי יכולה להעיד על איזה בעיה מסויימת? אפשר לשייך את סוג הכאבים האלו לבעיה? אני כבר שנתיים וחצי רץ מרופא לרופא ומבדיקות לבדיקות ואין מושיע, לא מוצאים אצלי שום דבר חריג ורק מפנים אותי למרפאת כאב שגם שם אין מזור לכאבים. אני כבר לא יודע מה עוד ניתן לעשות... אשמח לתשובתך תוצאות US אשכים אחרונה: שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים . האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין . " ס 0.4 *0.3 ראש האפדידימוס משמאל מכיל ציסטה מ. לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשק האשכים . לא הודגם ווריקוצלה . בבדיקת דופלר צבע זרימת דם עורקית תקינה תודה רבה מראש

שלום יעקב, קודם כל אני מצטער לקרוא על הסבל שאתה חווה. זו בעיה קשה כשכל הבדיקות הן תקינות, אבל הסמפטומים ממשיכים. זה מאוד מתסכל, ואני יכול להגיד לך שזה גם מאוד מתסכל מהצד של הרופא. אני לא יכול לדעת מה יש לך. בשביל זה אני צריך לבדוק אותך ואת כל הבדיקות שכבר עשית. אני יכול להגיד שקרוב לוודאי שאחרי כלכך הרבה זמן, עם בדיקות שהן תקינות, ככל הנראה מדובר בכאב ממקור עצבי. במצבים כאלה העצב משדר למוח תחושה של כאב מהאזור הזה, ללא סיבה שבאמת קיימת שם. זו הסיבה שהפנו אותך למרפאת כאב, מפני שזה סוג של כאב שהם יכולים לטפל בו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית