מוקדים אקוגניים בשלפוחית -חולה בן 80

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/02/2016 | 09:09 | מאת: פ. א. כ

שלום רב, בן 80, ברקע: פרפור פרוזדורים מטופל בקרדילוק 10 מ"ג, החלפת מסתם אורטאלי בשיטת הTAVI, מטופל בקומדין. לאור המטוריה מעת לעת נשלח לסונר שלפוחית וכליות: כבד - לא מוגדל וללא תהליך מוקדי. טחול- גודל ומרקם תקינים. אגן קטן - שלפוחית השתן קיבולת 154 סמ"ק, הודגם מוקד אקוגני בקוטר 1.4 ס"מ, עם וסקולריזציה עדינה בתוכו, בדופן ימיני עליון מוקד אקוגני נוסף בגודל 0.8 ס"מ. ללא וסקולריזציה. ערמונית- לא מוגדלת ,נפח 29 סמ"ק. א. האם מדובר על גדלי מוקדים התחלתיים בלבד? ב. האם הכיוון הוא בהכרח סרטן בשלפוחית ?אם לא - אז מה כן ? ג. האם יש טיפול יעיל לחולה בגיל ובמצב בריאותי כזה ?

שלום. המטוריה מעלה את החשד שעלול להיות גידול במערכת דרכי השתן. הממצא הסונוגרפי מעלה את החשד עוד יותר לגידולים בשלפוחית. כדי לוודא או לשלול את זה צריך לעשות ציסטוסקופיה - להסתכל עם מצלמה בתוך השלפוחית. יש סיכוי תיאורטי שהממצא בשלפוחית אינו גידול. אני לא יכול לדעת מפני שצריך להעריך לפי התמונה של האולטרה-סאונד. במידה ויש גידול בשלפוחית, הוא ברוב המקרים סרטני. ברוב המקרים הגידול אינו חודר לתוך שכבת השריר בדופן השלפוחית. אם יש גידול בשלפוחית, צריך להוציא אותו בפעולה אנדוסקופית דרך השופכה, והמשך הטיפול נקבע לפי הבדיקה הפתולוגית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית