נגע ציסטי עם דופן מעובה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

31/01/2016 | 23:49 | מאת: יוסף

שלום רב! עברתי US כולל דופלר הייתי שמח לפיענוח התוצאה הבאה שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים. האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין. נגע ציסטי עם דופן מעט מעובה בסמוך לראש האפידידימיס שמאל-ציסטה אפידידימאלית? לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשך האשכים. וריקוצלה משמאל בדרגה קלה עם סימני היפוך זרימה במבחן ולסאלווה בבדיקת דופלר צבע. בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה. יש לציין שאני מרגיש את הציסטה מגרדת אשמח לתשובה מפורטת והאם יש לפנות בדחיפות כלשהיא לרופא

שלום יוסף. מה שאני מבין מפענוח ה-US הוא שראו ציסטה אפידידמלית משמאל ווריקוצלה קל משמאל. בציסטה אפידימאלית צריך לטפל רק אם היא מפריעה. הטיפול הוא ניתוח להוצאת הציסטה. אם היא לא מפריעה ממש, לא צריך לעשות שום טיפול. וריקוצלה היא ממצא מאוד שכיח. הסיבה היחידה במבוגרים לטפל בה היא אם יש בעיית פוריות (זאת אומרת, שמנסים להיכנס להריון ולא מצליחים), ושחוץ מווריקוצלה, יש תיעוד של הפרעה בבדיקה של ספירת זרע. בכל מקרה הייתי ממליץ לגשת ולהיבדק ע"י אורולוג. זה לא דחוף, אבל הפורום לא מחליף בדיקה אישית של רופא.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית